Altıparmak Zirve Turu; temmuz, ağustos ve eylül ayları içinde yapılan zirveye tırmanış turudur.
Hangi ilde yaşadığınızın hiçbir önemi yok.Yürüyüşü, doğayı ve kamp yapmayı sevdikten sonra bu devasa görünümlü doğa harikasına ulaşmanız an meselesi.
Kısaca bu turumuzun amacı, 2800 metreden başlayan yürüyüşümüz ile birlikte 3. günün sonunda 3492 metrede bulunan zirveye ulaşmaktır.
Altıparmak Zirve Turu‘muza Trabzon’dan grubumuzu karşılayarak başlıyoruz. Havaalanından ayrıldıktan sonra ilk durağımız Fırtına vadisinde yemek ve çay molası, ardından Çamlıhemşin’e doğru hareket ederek rotamızı Ayder Yaylası’na çeviriyoruz. Ayder Yaylası’nda kısa bir molanın ardından Avusor Yaylası’na doğru yolculuğa başlıyoruz. Avusor Yaylası’nda bulunan Simge Dağ Evi’mize yerleşip dinlendikten sonra gezimize başlıyoruz. İlk olarak 40 dakikalık yürüyüşle Kemerli Kaçkar ve Avusor Yaylası ile anılan Avusor Gölü’ne varıyoruz. Göl etrafında yürüyüş etkinliği ve fotoğraf molamızın ardından aynı parkurdan dağ evimize dönüyoruz. Yöresel akşam yemeğimizden sonra dinlenmeye geçiyoruz.
Altıparmak Zirve Turu programına devam ediyoruz. Çünkü akşam sularında Huser Yaylası’na aracımızla giderek bulut denizini, Kaçkar Dağları’nın görkemli vadilerini ve Karadeniz’e kadar uzanan yemyeşil vadileri seyrederek gün batımı keyfimizi yapıyor olacağız.
Konaklama Avusor Yaylası
Altıparmak Zirve Turu‘muza kahvaltımızın ardından başlıyoruz. Avusor Yaylası’ndan 500 metre yüksekte bulunan Dargovit Aşıtı’na 2 saatlik yürüyüşle varıyoruz. Aşıtta manzara eşliğinde dinlenme keyfimizi yaptıktan sonra 100 metrelik bir irtifa inişi ile Derebaşı Aşıtı’na varıyoruz. Aşıttan sonra 45 dakikalık yürüyüşün ardında Dadala Dağ Evi’mize varıp öğle yemeğimizi yiyoruz ve dinlenmeye çekiliyoruz. Arzu edenlerle Altıparmak Dağları eteklerinde bulunan Balıklı Buzul Gölü’nü ziyaret ediyoruz. Dileyenler yüzebilir yarınki zirve tırmanışı öncesi kendilerini yormamaları şartıyla. Gezimizi tamamladıktan sonra dağ evimize dönüp akşam yemeğimizi yiyoruz. Ardından Kaçkar Vadisi günbatımı keyfini yapıyoruz.
Altıparmak zirve tırmanışı ile ilgili verilen teknik bilgilerin ardından dinlenmeye çekiliyoruz.
Konaklama Dadala Dağ Evi
Hatice Ablamızın yöresel kahvaltısının ardından saat 05.00’te 3492 metrede bulunan Altıparmak Dağları zirvesine tırmanmak için yürüyüşe başlıyoruz. Zirve tırmanışı yürüyüşümüz yaklaşık olarak 7-8 saat sürecek.
İlk olarak 2 saatlik yürüyüş ile 3000 metre yükseklikteki karar noktasına varıyoruz.
Karar noktasında geri dönmek isteyen, kararsız kalan veya kendisini iyi hissetmeyen misafirlerimize biz yardımcı oluyoruz.
Karar noktasından sonra dik bir yokuş olan kuzey rotasından Altıparmak Dağları Zirvesi’ne 2 saatte ulaşıyoruz. Öğlen yemeğimizi zirvede yiyoruz.
Hava koşulları uygunsa zirvede 1 saat kalıyor ve sonra 4 saat sürecek yürüyüşle dağ evimize varıyoruz. Akşam yemeğinden sonra sohbetler ve türküler eşliğinde günü tamamlıyoruz.
Konaklama Dadala Dağ Evi
Zirve tırmanışı ardından Altıparmak eteklerinde gözlerimizi açtığımız bu ilk sabahta dağ evimizin harika manzarası eşliğinde kahvaltımızı yapıyoruz. Ardından hafif bir yürüyüş temposuyla Altıparmak Dağları’ndan ayrılıp Yukarı Kaçkar (Bocunus) Yaylası’na doğru keyifli bir yürüyüşe başlıyoruz. 3 saatlik yolculuk boyunca dinlenme ve fotoğraf molalarımız olacak. Yayladaki pansiyona vardıktan sonra yöresel menüden oluşan öğlen yemeğimizi yiyoruz. Ardından Didingola, Samarile Tepesi ve Adalı Gölü ziyaret ediyoruz.(Dileyenler gölde yüzebilir.) Yayla gezimizi tamamlayıp dinlenmeye geçiyoruz. Akşam yemeğimizden sonra yerel yaşam kültürü ile tanışıp günümüzü tamamlıyoruz.
Konaklama Dadala Pansiyon
Altıparmak Zirve Turu’muza bugün güne erken başlamıyoruz. Yöresel kahvaltımızın ardından sırasıyla Sataple Yaylası ve Pimbilona Yaylası’nı ziyaret ediyoruz. Fotoğraf molalarımızın ardından Çamlıhemşin Fırtına Vadisi’ne doğru iniyoruz. Çinçiva Köprüsü’nde çay, kahve ve yemek molamızı veriyoruz. Ardından Altıparmak Zirve Turu’muzun finalini fırtına vadisinde rafting etkinliğimizle tamamlıyoruz. Fırtına Vadisi yolundan Trabzon Havaalanı’na doğru yola çıkıyoruz.
Altıparmak zirve Turumuz 4 gece dağ pansiyon konaklamalıdır
Single Konaklama Farkı: 1600 TL dır.
Sırt çantası: günlük kullanım için 20-25 lt.
Ayakkabı: yürüyüş ayakkabısı ve 1 adet spor ayakkabısı
Mont ve Anorak: su ve rüzgar geçirmez hafif bir mont (anorak) ve ince bir polar
Üst Giysi: sırtınızda ter tutmayan, spor için üretilmiş tişörtler
Alt Giysi: rahat kesimli, erken kuruyan malzemeden yapılmış, yürüyüş pantolonu ve kısa pantolon (spor için uygun alt kıyafetlerde olur)
Şapka: yaz mevsimi için üretilmiş
Baf: gün içerisinde ani sıcaklık değişikleri olabilir. İnce malzemeden yapılmış bir bere bulunmasında fayda var.
Yağmurluk: panco tarzı sırt çantanızı da içine alacak genişlikte olmalı.
Çorap: spor yapmak için tasarlanmış olmasını tercih edin.
Şort-mayo-bikini-plaj havlusu, su ayakkabısı: dere, buzul göllerde ve raftingde ihtiyacınız olacak.
Baton, yürüyüş ve tırmanışlarda dengenin sağlanması yükün hafifletetilmesi amacıyla kulanılan teknik yürüyüş değeneği.
Cildi hassas misafirlerimiz güneşin yakıcı sıcağından korunmak için koruyucu krem alabilirler.
Polen, arı, böcek vb. alerjik durumunuz var ise doktorunuzun tavsiye ettiği veya kullandığınız ilaçlarınızı yanınızda bulundurun (rehberlerimizde genel olarak hazırlanmış ilk yardım çantası bulunmaktadır).
*Faaliyetimiz yüksek ırtıfa faaliyetidir. Kronik kalp, ciğer, kas, eklem, kemik vb hastalıkları olanlar için uygun değildir. Tedavi görüp kendinizi uygun görseniz dahi doktorlarınıza danışmadan katılmamanızı öneriyoruz. Bu durumlardan ötürü doğacak sorunlarda sorumluluklar ve masraflar size aittir
Yesilin her tonu ve cicekler arasinda buyulu bir 5 gun gecirmek icin inanilmaz bir tur. Ali abi sayesinde laz ve yayla kulturunu de yakindan tanima firsatimiz oldu. Teknolojiden uzaklasmak, uzun, zorlayici fakat buyuleyici yuruyusler ile kendi kendine kalmak isteyen herkes gonul rahatligi ile bu tura katilmalidir. Turun en ozel tarafi ise Ali abi sayesinde tanisma firsati buldugumuz yaylacilik yapan insanlar ile sohbet etme ve farkli hayatlari tecrube etme sansimizdi.
tur rotaları gerçekten harika ekibin ilgisi ve samimiyeti gayet güzel ödediğiniz ücretin karşılığını fazlasıyla alacağınız konusunda şüpheniz olmasın
karadenizin muhteşem doğasını keşfettiğiniz unutulmaz bir deneyim sizleri bekliyor sahillerde sıradan otellere ödediğimiz fahiş fiyatlara bakınca edineceginiz deneyim için pek düşünmeye gerek yok gayet memnun kalacağınizi söyleyebilirim
Bizi hem doğanın içinde hem kendi evimizde gibi hissettiren Peronatur ekibine doğa yürüyüş rehberi ali beye çok teşekkürler
Bizim için keyifli ve güvenilir bir organizasyondu doğa,dağlar,fotoğraf, güvenilir seyehat için en önemli unsurdur.Ayrıca zirve tırmanışI sırasında bize verdikleri güven duygusu bizler için çok önemliydi.Başka parkurlarda tekrar görüşmek üzere.. TEŞEKÜRLER PERONA TUR
Kaçkar Zirve Trans Kaçkar dağı zirve çıkışı güneyden kuzeye geçişler, yaylalar, geçitler göller, kamp ve konaklama
Altıparmak Laz geçitleri Turumuz Rize merkezden saat 09:00 da başlamaktadır.
Kaçkar Altıparmak gezisi, Kaçkar dağlarındaki en büyük havza olan Fırtına’nın doğu kısmında, Lazların yaşadığı yaylaları,vadileri ,zirveleri ve yaşam alanlarının güzellikleri ile sizlere dolu, dolu yaşatacağımız bir gezi programı..
Kaçkar Zirve Trans
Doğu Karadeniz Yayla Turları
Altıparmak Zirve Turları
Haftasonu Turları
0 (850) 302 36 53
info@peronatur.com
Ardeşen / RİZE
6 Yorum
Eğer insanlardan uzaklaşıp ve gittiğiniz yerlerde misafir gibi ağırlanmak istiyorsanız bu tur harika ali abi bölgeye çok hakim ve sevilen bir insan kaldığımız her yerde çok sıcak karşılandık tekrar gelmek istiyoruz ..
Yayla hayatını yakından görebileceğiniz yayla yemekleri tadıp yerli halk ile yakın temas kurabileceğiniz çok özel ve keyifli bir tur. Turu düzenleyen Ali arkadaşımız da bizzat bu Laz yaylarında büyümüş. Bu sebeple de her güzergah, her konaklama noktası özenle tercih edilmiş.
Konaklama pansiyonlarda gerçeklestirdik; Simge Pansiyon ve Dadala Pansiyon sıcak ortamlari, lezzetli yemekleri ile bu gezimizde kalmaktan memnuniyet duyduğumuz noktalar oldu. Yemekler de bol kepceden ve lezzetliydi. Ancak yürüyüş dolayısıyla da performans odaklı bir gezi olduğu için normalde yemek istediğimizden çok daha azını yiyebildik.
Birkaç not:
Biz hava şartları el vermediği için zirve gerceklestiremedik. Öğrendiğimiz kadarıyla 5 Ağustos sonrası özellikle Ağustos ayı ortasından itibaren hava şartları güneşli oluyormus, bu dönem zirve niyetlenerek gidilmesi daha uygun olabilir.
Geziyi dusunenlerin belli bir kondisyon seviyesine sahip olmaları gerekli diye düşünüyorum. Özellikle zirve için son 500 MT cikista psikolojik olarak kişinin kendisini hazirlamasi; zemin ve güzergah nasıl olacak gibi konuları düşünmesi ve belki de rehber ile önceden detaylı görüşmesi uygun olacaktir.
Bölgenin, Avrupa-Sibirya Floral Bölgesi üzerinde olduğunu öğrendik, sisten çok göremesek bile her yer yemyeşil, çiçeklerle doluydu. Doğası şahane. Guzergahimiz bize birçok doğal güzellik sundu